Fullversjon
Foto: RUNE M. NESHEIM
Foto: RUNE M. NESHEIM
SIKKER: Jeep glefser etter Volvo XC60 og er kanskje sikrere enn svensken?

Med Jeep Cherokee unngår du ryggebulkene


Neste sak >>

31. Aug 2014 kl 07:00
Kjøper du nye Jeep Cherokee, bør familiens elendigste sjåfør disponere bilen. Med over 70 sikkerhetssystemer, bør hun eller han komme fra enhver kjøretur uten en ripe i lakken.

Det er mange bilprodusenter som tenker sikkerhet.

Den nye Jeep Cherokee tar mål av seg å stjele kunder fra blant annet Volvo. Med alle sikkerhetssystemene og fem stjerner i Euro NCAP kan den med rette albue seg frem blant de aller sikreste bilene langs veiene i dag.

Les mer om Cherokee her.

De fleste funksjonene kjenner vi fra før, men den mest nyttige funksjonen i hverdagen er bremsefunksjonen når du rygger. Bilen bråbremser dersom den nærmer seg hindringer som du ikke har fått med deg.

Å rygge på noen eller noe er både irriterende og dyrt. Forsikringsselskapene bør i hvert fall være glade for en slik nyvinning.

Parkerer begge veier
LETER FOR DEG: Cherokeen har en rekke fine hjelpemidler.
LETER FOR DEG: Cherokeen har en rekke fine hjelpemidler.

LETER FOR DEG: Cherokeen har en rekke fine hjelpemidler.

Det er mange som tilbyr automatisk lukeparkering. Cherokee parkerer også i parkeringslommer.

Selvsagt har den Lane assist som varsler med både lys, lyd og ved å dra i rattet om du er på ville veier. Den har også blindsonevarsling.

Den elektriske stabilitetskontrollen kontrollerer både ERM, ABS, bremsekraftassistent, traction control og TSC (Trailer Sway Control som tar hensyn til tilhengeren du har på kroken).

Cherokee har også et ganske omfattende varslingssystem for å unngå kollisjon under kjøring.

Dette mener vi om hovedkonkurrenten.

Du varsles når det oppstår fare for å kjøre inn i bilen foran. Bremsesystemet legger bremseklossene inntil skivene når den oppfatter fare for å forberede en effektiv oppbremsing. Bremsepedalen pulserer for å varsle føreren, samtidig som det varsles med lyd og visuell varsling i instrumentpanel.

Forsikringsselskapene har foreløpig ikke gitt den sikkerhetsspekkede bilen noen fordeler, men viser det seg at bilen blir mindre utsatt for skader enn gjennomsnittet, vil eierne få belønning i form av lavere forsikring.
Les mer om: test, 4x4, firehjulstrekk, jeep cherokee, jeep, sikkerhet

Les mer om: test, 4x4, firehjulstrekk


Neste sak >>

Annonseinformasjon   Feilmeldingen   Kontakt