Fullversjon
Foto: LEECO
Foto: LEECO
KINA I FARTEN: Med brask og ganske mye bram viser LeEco-sjef Jia Yueting frem den selvkjørende elbilen LeSEE i Beijing. Det dreier seg om en forhåndsvisning i forkant av bilutstillingen i samme by som åpner neste uke. Jia er, foruten å lede LeEco, elbil-partner med Aston Martin og investor i og partner med Faraday Future.

LeEco LeSEE utfordrer Tesla

Mobilprodusenten satser på elbil.


Neste sak >>

21. Apr 2016 kl 16:29
Kineserne skal man ta på alvor. De er kommet sent, men sterkt i stadig flere sektorer og er allerede store i bilindustrien selv om de inntil videre konsentrerer seg hovedsakelig om hjemmemarkedet - med 1,4 milliarder innbyggere er det nok potensial for en stund fremover.

Forurensning og miljø er blitt et hett tema også for kineserne i takt med at det enkelte dager knapt går an å puste i megabyer som Beijing.

Det er nettopp i Beijing at denne doningen nylig ble avduket. Den heter LeEco LeSEE (SEE står for Super Electric Ecosystem)

Stor formue i ryggen
LeEco-grunnlegger Jia Yueting er også tung investor i Faraday Future - som nylig investerte en milliard dollar i en ny fabrikk i Nevada, USA.


JIA YUETING: LeEco-toppsjefen viser den selvkjørende elbilen som ble annonsert for et års tid siden- LeSEE er navnet på det som per i dag er en konseptbil.TV, strømmetjenester og smarttelefoner har vært grunnfjellet i firmaet inntil nylig, men nå er det åpenbart at LeEco virkelig mener alvor med elbil-satsingen. For noen måneder siden kunne vi fortelle at Aston Martin ønsker å lansere en elektrisk versjon av luksussedanen Rapide.

Denne blir utviklet i samarbeid med nettopp LeEco og skal lanseres i 2018 som den første i en rekke elektriske biler fra den tradisjonsrike engelske sports- og luksusbilprodusenten.

Les også om Aston Martins neste elbil, DBX, her!


Faraday Future viste nylig en ganske ekstravagant og futuristisk racerbil kalt FFZero1 Concept, og de som gledet seg til / fryktet å se en kommende Tesla-konkurrent, ble skuffet / beroliget.


BATMOBILE? Nei, bare den første elbilen backet med LeEco-kapital: Faraday Futures konsept-racer.Helhetlig mobilitetstenkning
Det LeEco viser her, derimot, er mye mer i Teslas gate. LeSee er resultatet av en utvikling som bare har foregått i bare cirka to og et halvt år. Selskapet tenker bil på en måte som er mer i takt med tidens trender enn det den tradisjonelle bilindustrien oftest gjør.

Stikkord er bildeling, helhetlig tenking innen mobilitet og integrasjon av produkter og tjenester.

Sistnevnte betyr i dette tilfellet at underholdning, kommunikasjon og mobilitet integreres i ett produkt og bilen ble da også vist under en pressekonferanse der LeEco viste sine nyeste produkter og tjenester innen telefoni, TV og strømmetjenester.

De kaller det et «Økosystem», hvorav også navnet LeEco.

Hele pressekonferansen kan ses på denne lenken.


STORBIL: LeEco LeSEE fremstår som en stor, elegant sedan i samme klasse som Tesla Model S, men med en enda lengre kupé.Begrenset informasjon
.


Tekniske detaljer, med unntak av en toppfart på litt over 200 kilometer i timen, må vi vente noen tid med å få - det er mulig det holdes til bilmessen åpner. Men bilen LeSEE er foreløpig en konseptbil, noe som går relativt tydelig frem av interiøret, blant annet de topografisk-adaptive setene, som tilpasser seg kroppens fasong.

Betjeningen foregår naturligvis digitalt via berøringsskjermer.

Bilen er selvkjørende og rattet kommer ut av dashbordet bare når det anses at føreren bør overta kontrollen, eller når vedkommende velger å gjøre det.

Les også: Her er Porsches første rene elbil


FUTURISTISK: Det er særlig interiøret som avslører at LeSEE er en konseptbil.Tidlig konsept
Selv om bilens generelle fasong kan minne om en Tesla Model S går det ikke an å snakke om en kopi. Fronten viser en helt ny type layout, som muliggjøres av at elbilen ikke trenger noen tradisjonell grill. Den er heller ikke ferdigdesignet - her skal det visstnok være plass til et informasjonsdisplay.

LeEco har annonsert planer om å bygge et forskningssenter for autonom kjøring (selvkjørende biler) i Silicon Valley i samarbeid med Faraday Future. Mer om konsernets planer, og kanskje om LeSEE, regner vi med å få vite når bilmessen i Beijing åpner den 25. april.

Alle bildene:

Forrige Neste
1 av 10

Klikk for neste
JIA YUETING: LeEco-toppsjefen viser den selvkjørende elbilen som ble annonsert for et års tid siden- LeSEE er navnet på det som per i dag er en konseptbil.  Foto: LEECO
Video kan du se her:

Dette innholdselementet kan dessverre ikke vises av denne mobiltelefon.


Les mer om: elbil, selvkjørende, leeco lesee, leeco, kina, kinesisk bil

Les mer om: elbil, selvkjørende, leeco lesee


Neste sak >>

Annonseinformasjon   Feilmeldingen   Kontakt