Fullversjon
Foto: DAIMLER AG
Foto: DAIMLER AG
EKSTRAVAGANT: Vision Mercedes-Maybach 6 er en spektakulær stilstudie og en teknologidemonstrasjon på samme tid. Den hinter til 30-tallets aero-trend innen bildesign - men er også en elbil med høye ytelser.

Mercedes-Maybach 6: Luksus-visjonen fra Mercedes


<< Forrige sak
Neste sak >>

20. Aug 2016 kl 11:00
Det er lenge siden vi så noe i nærheten av å være så slående hos Maybach. Forrige gang var da den unike, enorme og hyper-raske Excelero ble lansert i 2005.

Bilshowet Monterey Car Week i California, som foregår i disse dager, avsluttes søndag 21. august med en oppvisning i eleganse. Det er den berømte Pebble Beach Concours d'Elégance, som rivaliserer med Concorso d'Eleganza Villa d'Este når det gjelder prestisje og eksklusivitet.

Nytolker klassiske estetiske prinsipper
I Italia var det BMW som spilte hovedrollen, men i California er utvilsomt Mercedes-Maybach øverst på plakaten, med denne skapningen som skal signalisere produsentens fortsatte satsing på overdådig luksus i den absolutte øvre delen av markedet.


LAAAANG: Vision Mercedes-Maybach 6 er nesten seks meter lang. Dørene er av måkevingetypenAt den vil vekke oppsikt, er det liten tvil om. Stilen er inspirert av aero-coupe-fasongen som var trendy blant luksusprodusenter på sent 30-tall, men Mercedes benekter at det dreier seg om retro-design; de beskriver formspråket som tidsriktig tolkning av klassiske stilelementer.


NY, MEN RETRO: Metallicas James Hetfield fikk nylig spesiallaget denne Aero Coupé-inspirerte bilen ved navn Black Pearl.

Den får oss til å tenke på klassikere som Rolls-Royce Phantom III Aero Coupé eller Delage Pourtout Aero Coupé, begge fra 1937. Metallica-gitaristen James Hetfields fikk nylig custom-laget en resolutt retro-stylet, men helt ny, bil i tilsvarende fasong ved navn Black Pearl.

Interiøret er i hvert fall langt fra retro-designet selv om rattet og de digitale instrumentene med analog design har noe mer tradisjonelle trekk enn det øvrige førermiljøet.


KRYSTALLER OG SENSORER: Også i interiøret finnes tradisjon - som skinntrukne seter og såkalt hyper-analoge instrumenter - side om side med high-tech som sensorene som analyserer og tilpasser seg førerens og passasjerens kropp og den overdådig informative frontruten.750 hestekrefter
Rent teknisk er denne 2+2-coupéen en høy-ytelses elbil utstyrt med en batteripakke med stor kapasitet plassert i gulvet. Drivlinjen yter totalt opptil 750 hestekrefter (550 kW), og bilen skal ha en realistisk rekkevidde på 32 mil (50 i henhold til EU-syklusen NEDC).

Den akselererer fra 0 til 100 kilometer i tumen på under fire sekunder - noe som for så vidt ikke burde være egnet til å imponere Tesla...

Ikke nok med det: Takket være en oppsiktsvekkende og visjonær (ifølge Mercedes) DC-ladeløsning i henhold til CCS-standarden, er en ladekapasitet på opptil 350 kilowatt mulig. Det skal gi muligheten til å topplade til ytterligere 100 kilometer rekkevidde på bare fem minutter - noe som i så fall vil kreve at ladestasjoner med den typen kapasitet blir gjort tilgjengelige...

Les også:NYTOLKNING: Aero Coupé betyr aerodynamisk - og Mercedes-Maybach hevder de har oppnådd fantastisk effektiv aerodynamikk bare takket være bilens fasong.COOL: Mens utvendig design er ment å være «hot», skal interiøret være tilsvarende «cool». Frontruten er i nedre kant et informasjonsdisplay i full bredde.Flere bilder:
Forrige Neste
1 av 11

Klikk for neste
LUKSUS FORPLIKTER: Virkelige luksusbiler på toppnivå må ha sin spesialdesignede bagasje. Så også Maybach-visjonen.  Foto: Daimler AGLes mer om: mercedes-maybach

Les mer om: mercedes-maybach


<< Forrige sak
Neste sak >>

Annonseinformasjon   Feilmeldingen   Kontakt